Social media is niet meer weg te denken

22 mei 2017

Donderdagavond 18 mei werd in het clubgebouw van Kortbalvereniging Atlantis de workshop social media georganiseerd. In deze tijd is het gebruik van Facebook, Twitter, Instagram enz. niet meer weg te denken. Verenigingen en stichtingen ontkomen er niet aan. Wie gezien wil worden, zal zich moeten verdiepen in Social media.

De workshop werd georganiseerd door De Rondeveense Uitdaging en is een prachtig voorbeeld van een succesvolle match. Maatschappelijke organisaties, verenigingen en stichtingen hebben behoefte aan kennis over hoe ze zichtbaar worden en blijven en een lokale ondernemer wordt uitgedaagd om aan de vraag te voldoen.

Die lokale ondernemer is Jan Posdijk, adviseur social media van Posdijk Marketing Synthese. Jan nam de deelnemers tijdens deze avond mee op reis door de wereld van social media. Het werd een inspirerende avond met veel praktische voorbeelden over het inzetten van Facebook, Instagram en Twitter. Jan vertelt: “Social media is er en gaat niet meer weg, beste mensen. Vooral boodschappen met bewegende beelden zijn de toekomst. De aandacht van de mens is kort. Je hebt welgeteld tussen de 7 en 8 seconden om iemand te boeien met jouw boodschap. Zorg dat je kort en bondig, persoonlijk, opvallend en constant bent in het delen van berichten.”

De deelnemers waren erg enthousiast over de workshop. Eén van de deelneemsters vertelt: “Ja, ik doe best veel met Facebook, maar volgens een eigen aangeleerd systeem. Vanavond gingen er vele nieuwe deuren voor me open.”

De avond vloog voorbij en rond 22.15 uur werden Jan Posdijk en de mensen van KV Atlantis bedankt voor hun inzet voor De Rondeveense Uitdaging. Als het aan Jan had gelegen had hij nog uren door kunnen praten over social media. De deelnemers krijgen de presentatie via de mail toegestuurd, zodat ze alles nog eens rustig kunnen nalezen en de tips en linkjes naar interessante pagina’s kunnen bekijken.

De workshop social media werd mede mogelijk gemaakt het Ronde Venen Fonds en Posdijk Marketing Synthese. Op 10 oktober organiseert De Rondeveense Uitdaging de workshop Zelf professionele flyers en posters ontwerpen. Nieuwsgierig? Kijk dan even op:  workshop zelf professionele flyers en posters ontwerpen