‘Het was echt helemaal geweldig’

26 juni 2020

Begin maart, nog net voordat de corona crisis alles op slot zette, genoten de vrijwilligers van Stichting Vrijwilligerszorg Thuis Sterven volop van hun jaarlijks uitstapje. Op Golfpark Wilnis kregen zij, onder een stralende zon, door twee golfpro’s de ins en outs van deze mooie sport uitgelegd. De match tussen beide partijen werd gemaakt tijdens de Beursvloer.

“Het was echt helemaal geweldig’’, vertelt Jannie van Kooten van Stichting Vrijwilligerszorg Thuis Sterven. “De ontvangst was allerhartelijks met koffie, thee en appelgebak. Het was een prachtige zonnige dag en sommige vrijwilligers sloegen zelfs perfect een bal. Na afloop was er ook nog gezellig een drankje aan de bar mét bittergarnituur. Al met al méér dan afgesproken was. Een echte aanrader!”

Ook de tegenprestatie is bijzonder. Susan Kool van Golfpark Wilnis wilde graag met de tegenprestatie een derde partij blij maken. In ruil voor de golfclinic gaat Stichting Vrijwilligerszorg Thuis Sterven de tuin van Kids College in Wilnis opknappen. Angela van Scheppingen, directeur van Kids College zegt blij verrast te zijn door deze zogenaamde driehoeks match. “Onze school doet mee aan het Tiny Forest project van het IVN. Dat is een inheems bos op tuinformaat. De WILderNIS, we noemen het ook wel ons buitenlokaal, heeft een educatieve functie. Er zijn lespakketten op afgestemd en de kinderen leren al doende meer over de natuur. In de toekomst gaan we zelfs van de vruchten onze eigen jam maken die de buurtbewoners kunnen komen proeven.” Als het lukt gaan de vrijwilligers van Stichting Vrijwilligerszorg Thuis Sterven nog voor de zomervakantie ervoor zorgen dat de WILderNIS geen echte wildernis wordt.