Mooie matches op de tiende Beursvloer De Ronde Venen

, 01 juli 2022

Na enkele jaren zonder fysieke Beursvloer pakten we donderdag 23 juni live de draad weer op. Ondanks de broeierige hitte buiten, lieten de aanwezige ondernemers en organisaties zich op deze maatschappelijke Beursvloer van hun beste kant zien en werd er volop gematcht. De meeste wensen konden dan ook omgezet worden in een klinkend resultaat, met vele enthousiaste en blije gezichten tot gevolg.

Just Be Home De Ronde Venen, een pas opgerichte stichting, wil graag iedereen die daar behoefte aan heeft een ‘plek zonder oordeel’ bieden. Een plek waar je terechtkunt voor een luisterend oor, een goed gesprek of voor gewoon rust. Waar je tot jezelf kunt komen. Theo Coolen, bestuurslid van de stichting, deed voor de eerste keer mee aan de Beursvloer en ging op zoek naar iemand die hun kan helpen bij het bereiken van hun doelgroep. Een vraag die mooi past in het straatje van Daniel Storm van Team Switch. De openingsmatch was een feit.

Daniel Storm: “Wij voelen ons als bedrijf medeverantwoordelijk voor een fijn en goed maatschappelijk leefklimaat en dragen graag ons steentje bij. Daarom doen wij mee aan de Beursvloer en zetten we onze expertise in om voor Just Be Home bekendheid te genereren bij de huisartsen in de gemeente.” Theo Coolen: “Ik heb geheel boven verwachting een mooi resultaat geboekt en contacten gelegd met verschillende partijen. We zijn er heel blij mee. Dit is zeker voor herhaling vatbaar!“

Een andere stichting die hard aan de weg timmert is Fietsmaatjes De Ronde Venen. Zij wisten maar liefst zeven matches te scoren. Er was een bijzondere klik met Eiland van Hein, die niet alleen hun buitenlocatie ter beschikking stelt, maar de Fietsmaatjes bij hun bezoek met de duofiets ook een gratis tweede consumptie aanbiedt, zorgt voor een elektrisch laadpunt voor een duofiets en gebruik van hun vergaderruimte toestaat.

Inspirerend
Hans Smit van Eiland van Hein vond het erg leuk om voor de eerste keer op de Beursvloer te zijn. “Eén van de speerpunten van onze stichting is naast natuurbehoud samenwerken met maatschappelijke organisaties in onze gemeente en de regio voor een betere leefomgeving. Inspirerend om deze organisaties te mogen ontmoeten op Beursvloer De Ronde Venen waarvoor wij als nieuwkomer een uitnodiging ontvingen. Wij hebben respect voor al die vrijwilligers die zich belangeloos voor hun organisatie inzetten en geven hen graag een steuntje in de rug door met ze samen te werken of een mooie vrijwilligers dag aan te bieden”.
Cora Versteeg, voorzitter van Fietsmaatjes De Ronde Venen: “Ik wist niet hoe het zou uitpakken… Het is overweldigend allemaal. Mooie matches met Eiland van Hein, maar ook met De Zonnebloem en de anderen.” Als tegenprestatie mag Eiland van Hein gebruikmaken van de duofiets voor hun gasten met een beperking die niet aan de gewone dagrecreatie kunnen deelnemen, en wordt hun naam op de hesjes van Fietsmaatjes vermeld. Een mooie win-winsituatie.

Ook noemenswaardig is de match die NPV Ronde Venen met hulp van hoekman en -vrouw wist te maken met zowel Eiland van Hein, die de buitenlocatie met koffie en thee inbrengt, alsook Rendez Vous, die maar liefst zestig lunches aanbiedt voor het uitje van de vrijwilligers van NPV als dank voor hun inzet.

 

 

Fotografie: Jan van Veen – the ‘Picture Whisperer’
Openingsmatch: Daniel Storm – Team Switch (l) en Theo Coolen – Just Be Home (r)