Belteam De Rondeveense Uitdaging in actie voor minimagezinnen

17 april 2018

Ondernemers uitdagen om iets te betekenen voor anderen is De Rondeveense Uitdaging op het lijf geschreven. Daarom pakt een groep ondernemers donderdagmiddag 26 april de telefoon op om collega-ondernemers uit te dagen 77 minimagezinnen in De Ronde Venen een dagje dierentuin, een knipbeurt of een sportabonnement te gunnen.

Op-Stap Cheque voor minimagezinnen
Om minimagezinnen met kinderen tot 18 jaar in De Ronde Venen een steuntje in de rug te geven, heeft De Rondeveense Uitdaging het initiatief genomen om samen met de Voedselbank, Tympaan De Baat, het Servicepunt, Stichting Kwadraad en de gemeente De Ronde Venen, deze gezinnen ontspannende en nuttige activiteiten aan te bieden. Om zo een stap vooruit in de toekomst te kunnen zetten.

Op Valentijnsdag hebben 300 minimagezinnen de Op-Stap Cheque ontvangen met een aanbod van ontspannende en nuttige activiteiten. 77 ontvangers stuurden de cheque retour en gaven aan dat ze met een bezoek aan de dierentuin, een knipbeurt bij de kapper, een abonnement voor de sportschool, de bibliotheek of het zwembad heel blij zouden zijn.

Belteam De Rondeveense Uitdaging

‘Er is geld nodig voor de dierentuinkaartjes, het vervoer en voor een lunchpakket onderweg.’ De Jumbo supermarkten van Vinkeveen en Wilnis leveren een bijdrage door Dagje Uit-munten te doneren, waarmee de dierentuinkaartjes met korting kunnen worden aangeschaft. ‘Tijdens de belronde hopen we andere ondernemers en sponsoren te vinden die aan het dagje uit willen bijdragen’, legt Rietje Beeren, maatschappelijk coördinator van De Rondeveense Uitdaging uit. ‘Dat kan zowel in geld als in natura. Wellicht is een van de lokale ondernemers wel bereid om de lunchpakketten te maken. Dat zou natuurlijk geweldig zijn.’

Drie activiteiten per minimagezin

De initiatiefnemers achter de Op- Stap Cheque hopen per minimagezin drie activiteiten te kunnen realiseren. Wilt u ook een bijdrage leveren aan het realiseren van de activiteiten op de Op-Stap Cheque? Bel met Servicepunt De Ronde Venen: 0297-587600