Een kwestie van doen!

15 november 2018

Op papier lijken dingen eenvoudig, maar de praktijk is vaak weerbarstig. Mooie projecten stranden in een vroeg stadium. Maar niet het project de Op-Stap Cheque. Dit aanbod van nuttige en ontspannende activiteiten werd op Valentijnsdag uitgereikt aan ca. 300 minimagezinnen in De Ronde Venen. Een dagje dierentuin, bezoek aan de kapper, een sport abonnement of het volgen van een cursus behoorde tot de mogelijkheden. Een ambitieus aanbod.

Na inventarisatie van de wensen was de uitvoeringsfase aangebroken. Gewoon DOEN! Het team bestaande uit De Voedselbank, Tympaan De Baat en De Rondeveense Uitdaging ging aan de slag.
Vervolgens werd er door 32 mensen, volwassenen en kinderen, volop genoten van een 3-gangen verrassingsdiner, ca. 30 mensen deden mee aan een spelletjesmiddag- en avond. Maar liefst 180 mensen hadden de dag van hun leven met een bezoek aan Diergaarde Blijdorp in Rotterdam waarbij voor alles was gezorgd: het vervoer, de entree, het eten en drinken. 90 mensen brachten in september een sportief dagje door op het strand van Scheveningen en kregen 4 gezinnen een cadeaubon voor een dagje waterfietsen. In oktober werden 20 bibliotheek abonnementen uitgereikt en kregen 28 mensen een bezoek aan de kapper aangeboden. Eind november worden ca. 80 mensen verrast met een sport- of zwemkaart.
Ook zitten er nog enkele activiteiten in de pijplijn. Zo is er nieuwe kleding ingezameld om in het voorjaar een mooie make-over te organiseren, wordt met horecaondernemers gesproken over een horeca-bon en wordt binnenkort een set Led-lampen uitgereikt aan verschillende gezinnen. Ook de technische cursus staat nog op het lijstje. Terugkijkend is er al heel veel bereikt. Het is gewoon een kwestie van DOEN!