2018… Een jaar met veel mooie matches!

20 december 2018

Het doel van De Rondeveense Uitdaging is om Rondeveense verenigingen, stichtingen, welzijnsorganisaties en scholen verder vooruit te helpen. Ons bedrijvennetwerk zet hiervoor kennis, materialen en mankracht in en dagen collega-ondernemers uit dat ook te doen. Tijd voor een terugblik op 2018.

Op 8 maart 2018 werd de achtste Beursvloer De Ronde Venen gehouden met maar liefst 96 matches op de teller. Een aantal is inmiddels uitgevoerd. Zo kregen bewoners van Amerpoort in Vinkeveen een workshop do’s en don’ts in social medialand en stichting Samen Sterk voor Kinderen kreeg niet alleen een video impressie van hun jubileumfeest, maar ook nog een organisatie-video. Er zijn ontwerpen gemaakt, flyers, banners en vlaggen gedrukt, sportclinics gegeven, liedjes gezongen door basisschoolleerlingen en uitjes georganiseerd. Veel verenigingen en stichtingen werden zo vooruit geholpen in hun activiteiten.

Een ander project dat vele mooie matches en blije gezichten heeft opgeleverd is de Op-Stap Cheque, die we samen met De Voedselbank, Tympaan De Baat en de gemeente hebben geïnitieerd. 300 minimagezinnen ontvingen in het voorjaar deze zogenaamde cheque met een aanbod van ontspannende en nuttige activiteiten. Mede door ondersteuning van het bedrijfsleven hebben 270 mensen de dag van hun leven gehad in de dierentuin of op het strand, 80 mensen een sport- of zwemkaart ontvangen, 28 een knipbeurt bij de kapper en 20 een bibliotheekabonnement. Zijn 32 mensen aangeschoven aan een verrassingsdiner, hebben 30 mensen deelgenomen aan een spelletjes dag en kregen 4 gezinnen een dagje waterfietsen aangeboden.

Terugblikkend kunnen we tevreden zijn met wat gerealiseerd is. Uiteraard met dank aan alle betrokken partijen en samenwerkende ondernemers!
Vooruitblikkend op 2019 kunt u alvast in uw agenda noteren dat de datum voor de Beursvloer De Ronde Venen is vastgesteld op 10 oktober 2019! Zien we u tijdens de kramenmarkt op 7 januari?
Fijne feestdagen en een voorspoedig en uitdagend 2019!

Foto: Mieke van ’t Schip – De fotovrouw